Homeàmare 23

àmare 24

Outdoor kunstevent in de Damse poldervelden

àmare 2024, de twee editie van de prestigieuze kunstroute in het schilderachtig landschap van de Damse Vaart. Het kunstevent is het initiatief van ondernemer Luc Beke, eigenaar van het hippisch centrum De Blauwe Zaal.

Hij sloeg de handen in elkaar met Annelies Ysebaert, eigenares van de gelijknamige Gallery Ysebaert in Sint-Martens-Latem. Samen zetten ze een indrukwekkende kunstroute op de kaart waarbij Annelies Ysebaert optreedt als de curator van het kunstproject en brengt hiervoor tal van nationale en internationale kunstenaars naar de streek van het Brugse Ommeland, zoals Jan Fabre, Kris Martin, Panamarenko, …

De route voert u langs adembenemende buitenlocaties en brengt u ook in enkele historische en culturele hotspots, zoals het authentieke Damse Stadhuis en de prachtige wijngaarden van Mérula. Hier kunt u genieten van een diverse verzameling kunstwerken, tentoongesteld te midden van de rustgevende omgevering. 

 

Praktisch

Beleef een totaal beleving met kunst, natuur, wijn en het culinaire dagelijks van 18 mei tot 15 september tijdens de suggestie starttijden: 11u30, 13u30 of 15u30. 

 

Begin uw avontuur bij het startpunt, De Blauwe Zaal, waar u uw ticket kunt aanschaffen (met gratis parkeergelegenheid) en laat u meevoeren op deze culturele reis en beleef de magie van kunst in al haar pracht en praal. 

 

29 kunstwerken staan verspreid in het prachtige landschap tussen Brugge en Damme op een afstand van 6 km (inclusief boottocht van 2,4 km en 4km wandeling). 

 

Je kan uw àmare ticket online bemachtigen of aankopen op Domein De Blauwe Zaal. Per ticket gaat er 1 Euro naar het goede doel, Art for All. 

Ontdek àmare 2024